Regel och OSB

Börjar bli i byggbranchen nu :) Vi håller på med insidan nu. Elementen är nerplockade och alla vattenrör borta. Övervåningen har vi gjort om planeringen på, så alla rummen får en egen ingång från hallen. I "master bedroom" har vi flyttat ut garderobsväggen för att få en större walkincloset :) i dag ska vi nog fortsätta med att regla innerväggarna för att kunna isolera från insidan och dölja alla vatten-och elledningarna.


Rip-klintvägen

Sovit sista natten i lägenheten. Flyttat grejer i två dagar och i dag hoppas jag att vi hinner göra det sista. Just nu sitter jag på golvet i köket och äter frukost eftersom vi inte har något bord eller stolar kvar. Inte heller ha vi några bestick så frukosten bestod av smörgås med kaviar.


Flytt och allt vad det innebär

Den här veckan är i bananlådornas tecken. Till helgen skall vi vara utflyttade från vår älskade lägenhet. Men ska bli lite mysigt att bo hos mammsen och pappsen lite också.

Första lasset grejer gick till vår mellanförvaring i går. I dag har jag fortsatt packa grejer. Känns bra att vi redan har flyttat typ alla grejer från vind- och källarförråden i alla fall.


Regn regn regn.

Det bara fortsätter och regna oavbrutet!! Hur tråkigt som helst. Tur dom snart är klara med panelen på huset. I går rev killarna den sista gaveln och isolerade den och i dag började dom med panelen. Tyvärr så regnade det så mycket så det var inte värt att fortsätta. Blev lite inomhussnickeri.


Bästa dagen i huset :)

Är så sjukt nöjd med denna dagen. Har fått sjukt mycket gjort och nu är hela trädgården och huset städat. Började kl 8 på morgonen med att jag och Åsa åkte med första lasset till återvinningen. Lagon till jag kom tillbaka hade mamma och pappa kommit för att hjälpa till. Pappa murade igen den ena källardörren.
Elektrikern kom för att klippa strömen och sätta in en byggcentral, men i farten glömdes det bort att vi har en panna som måste funka. Jaja det problemet löste sig också till slut.
Anette kom ända från stockholm för att hjälpa till och tillsammans med mamma och mig blev hela huset och trädgården röjt och städat. Två lass till återvinningen fick vi lämnat också.
Sebbe och Johan rev baksidan och isolerade och vinddukade klart den.
Massa gooh-fika blev det också :)
 

Hej tippen

I dag blev det en sväng till tippen igen med hjälp av broschan. Johan och Anders satte panel och fixade på södergaveln. Blev en sväng till byggcenter också å hämtade mer brädor med Jennie. Slutligen lastade jag och Åsa en ny kärra att åka till tippen med. Så vid 8 i morgon står vi och bankar på portarna till återvinningen. God natt


Återvinner

Blev en sväng till återvinningen med bror och slänga massa panel och plåtr. Finns hur mycket skräp som hellst i trädgården. I morgon blir de fler vändor till återvinningen. Johan och Anders gjorde klart södergaveln och tog ner ställning. Sen kom Jennie och åkte med mig till byggcenter och hämtade massa brädor. Även Åsa kom och hjälpte mig packa ännu ett lass som skall till återvinningen.

Södergaveln

I dag har killarna rivit ner panelen på södersidan. Delen högst upp satt det dubbel panel ( en liten parentes bara), vilket betyder ännu mer skräp. Sen har dom isolerat, satt vindduk och spikläktat. Jag målade lite till, men börjar nog se ett slut på målandet (på ett tag i alla fall).


Bilmaskin

I går bilade killarna ner trappen in till huset så att dom ska kunna byta panelen. Har även förberett för det nya fönstret som skall in i vardagsrummet och altandörren. Jag åkte dit efter jobbet och fortsatte måla måla måla.


Helgen

Från I torsdags har Johan varit ledig och jobbat med huset. Anders var också med och körde. Torsdag rev dom av framsidan och isolerade och vinddukade den. Sen vid 2 kom en kranbil och lyfte på teglet på taket. Tyvärr kunde han inte lyfta till baksidan så fredagsmorgonen tillbringade jag och Johan med att bära upp buntarna på stege upp på ställningen. (pust!!) Lördag var Anders tillbaka och då färdigställde dom taket! Fint blev det! Vi passade även på att grilla korv i det fina vädret. Johan åkte iväg en sväng och då passade jag och Anders på att ta ner det stora trädet på framsidan av huset. Haha med tigersåg!! På kvällen hade vi takslagsfest på Butlers. Söndag fixades panelen på framsidan. Jag och mamma la hela dagen på att måla och töja trädgården. På kvällen gjorde tog även jag och Johan tag i att såga ner lite andra träd i trädgården.


Flyinge, breeders

Årets höjdpunkt nummer 2 i dag. Näst bäst efter Falsterbo :) Gick i alla fall upp före fan redo att åka kl 04.00. I dag hoppade 6-åringarna sin första klass och 5-åringarna din andra. Fick sett massa fina unghästar och massa motivation till att träna min lilla Ebbe :) Köpte även det mest onödiga man kan köpa när man bara har en fölunge. En blå equiline mössa. Kunde inte låta bli..

Extra kul var det att Annas fina 5-åring hoppade felfritt även i sin andra omgång och är kvalad till helgens final. Kanon dag med Frida, Sofia och Anna mf.


RSS 2.0