Påskbasa

I dag fortsatte arbetet med vägen och röjning av sly. Jag och Johan släpade ihop alla träd och sly som tagits ner. Är bland de största påskbrasor jag skådat i alla fall. Fingret fick specialvantar så bandaget fick plats 😜


Stengäshgård

Tomten är vår och det är inte mycket att vänta på. Så i morse drog Johan och Patrik igång med vägen. När jag kom med fika och kaffe vid 12 hade dom skrapat nästan hela vägen och Johan hade tagit ner massa träd och sly. Sen kom Åsa och vi gick för första gången in i huset. Det kan jag lätt säga att det var det värsta jag sett! Förstår inte hur någon kunnat bo i den skiten. Man såg inte golven. Det låg skräp, papper, kläder, glas, burkar och all möjlig och omöjlig skit man kan tänka sig.  Blev illamående av att se det! 

När Åsa åkt hem grejade jag lite med de fina stengäshgårdarna som finns lite här och var på tomten. Det slutatde i blodbad och krossad lillfinger och en sväng till vårdcentralen. 

Omplåstrad och redo för familjemiddag och tjejkväll. 

 

Johan sitter i skopan på grävmaskinen och sågar ner grenar som måste bort för att vägen skall bli "ladtbilsvänlig"

Tillträde torp

I dag har vi varit i Vara hos LRF och skrivit på alla kontrakt och betalat tomten så nu är den vår!! Dock har bröderna fortfarande möjlighet att hämta saker i huset om dom vill. 

Vi har även varit hos K och skrivit på ansökan för utökning av tomt så i morgon åker Johan till lantmäterinämden och lämnar in vår ansökan. 

Banken

Varit på banken i dag och gjort klart alla papper inför morgondagens betalning av tomten. 

Kontraktsskrivning

I dag skriver vi på och lägger handpenning på tomten. Det som vi väntar på är förhandsbesked på att vi ska få bygga vårt hus på tomten. Vi träffade Bengt för första gången efter att båda två ha pratat med honom i telefon flera gången. Han såg inte ut som jag förväntat mig men han var trevlig. Han berättade flera historier om tomten och huset dom bott i. 

RSS 2.0