Utsättning av hus

I dag körde vi en heldag på tomten. Mamma och pappa var på hugget på plats kl 09. Felix slöt upp lagom till 11 kaffet. 
Vi startade elden som vanligt och den stora eken blev första trädet ner. Eftersom ek brinner så dåligt så rök en mindre al för att få fart på elden. Vid det laget var pappa vild med motorsågen och den stora döda alen (spökträdet) som stod brevid gamla huset fick se sig slagen. Jag och mamma fortsatte under tiden på andra våning och när dagen var slut var även övervåningen tömd. Nu är det bara all glas porslin elektronik och metall som finns kvar i lådor på nedervåningen som skall köras till återvinningen. 
Johan och pappa hann även mäta ut vart huset skall stå och satt pinnar för varje hörn. 
Spökträdet
På fall

Markkänning
Booom


Julafton

Man kan säga att julafton var inspirerad av vårt lilla projekt. Mamma och pappa fick snickarbyxor av mig och johan. Vi fick en termos så att vi kan ta med ordentligt med kaffe när vi ska greja. 
Johan och pappa i sina nya motorsågskläder
julbord

Fortsättning Trädröjning

I dag var vi ett gött gäng skogsarbetare som jobbade på tomten
Brorsan var med. 
Farsan var med. På bild pappa och en stor kastanj som ska ner. 
Kastanjen fälld. Anette och Sigge är också här och hjälper till. 
Felix kast med liten stock! 
Trädet-Felix, 1-0

Trädröjning

I dag gick Johan, pappa och Toni loss med motorsågar och röjsågar. Hela syrenhäcken och massa större träd åkte ner. En ihålig kastanj föll snabbare än beräknat. 
Patrik fortsätter med rivning och bortforsling av det gamla garaget. 
Här ska huset stå sen. 

Städdag

Vi har fått klartecken från de tidigare ägarna att dom är klara i huset så i dag hade vi samlat ihop ett glatt gäng som satte fart med att röja i huset. Brasan startades halv 9 på morgonen och brann på högtemp hela dagen lång. Fantastisk kul att greja när man har så fina vänner och familj som hjälper till så det går undan! Vardagsrum? 

Pappa Micke, bror Felix, mamma Maria, Anders, svägerska Jessica, svåger Viktor. 
Det var många som kom under dagen. Farmor, farfar, morfar, Åsa, Sofia, Johan, Toni, blivande granna. 
Korvgrillning ett måste en sån här dag! 
Vi hann även påbörja projekt riva garaget! 

Väg

Vägen var före i lördags okörbar! Men under veckan har Janne och Patrik kört material och jämnat till vägen. 440ton slagg har vi använt för att jämna till och höja vägen. Sedan skall det vara något annat material som toppskikt, men det väntar vi nog med tills all tung trafik som skall in är klart. Johan fick rycka in i tisdags och hjälpa till att borra i berget för sprängning. Vi var tvungna att spränga bort lite berg för att kunna bredda vägen. 
Mamma provkör vägen. 

RSS 2.0