Såå rätt!!

Bra för killar att veta om hästtjejer! (Johan)

Att hon älskar dig, men aldrig på en odelad förstaplats.
att fredagsmys antagligen är fredagsfrys i ett ouppvärmt ridhus
att hennes moderskänslor är högt utvecklade fastän hon drar en häst i ett grimskaft bakom sig istället för att putta en barnvagn framför sig. Eller att du gör det ena och hon det andra.
att hon hellre åker på hoppmeeting i Avesta och bor i bilen. än en på en shoppingweekend i Barcelona.
att hon hellre lägger ett par tusen på en ledbehandling på hästen än ett par hundra på en ansiktsbehandling till sig själv.
att hon inte säger "Älskling, vänta är du snäll" utan bryskt drar dig i tröjan och säger "Prrrrroo, stanna!"
att hon tycker att det är viktigare med en kille med dragkrok på bilen än en kille med drag i bilen.
att hon prioriterar att mocka rent i stallet före att bädda rent i sängen.
att hon lusläser hästannonser på samma sätt som du kollar bilannonser. Skillnaden är att hon kan "råka" köpa en som är lite trasig, bara för att den var söt och hon tyckte synd om den.
att du tycker att du är grym för att du tar femtio i bänkpress, medans hon kan rulla trehundrakilo ensilagebal, skjuta en överfull skottkärra, äta middag och prata i telefon samtidigt.


Januaribantning?

Köpte dessa snygga byxor för en vecka sen och nu är dom farligt när för trånga :( hur gick det till?!


Tävlingsdebut

I dag hade unghästarna tävlingsdebut. Clara och Cenzita hoppade felfritt i 60cm och Fee i 70cm. Hästarna var jättecola och ritterna kändes plättlätt. Man vet aldrig hur en unghäst reagerar på tävling första gången, men dom här tog det som vilken träning som helst. Jag och mina medhjälpare fick jobba på i högt tempo. Tävlingen rullade på så snabbt så det var svårt att hinna med. 3 starter på ca 40 minuter. Hann inte njuta av framgångarna fören tävlingen var över. Men nu njuter jag :)
Togs även lite bilder efter tävlingen men dom kommer senare.


Spontanutgång

Den här helgen blev vigd åt hästarna då deras vårdnadshavare drog en sväng till Deutschland för att hämta hem ännu en häst. Spenderade hela dagen fram till 3 i stallet med Elin, sen hem till mamma och äta. Å det är så skönt att komma hem till mamma och maten är serverad!! Lyx :) sen var det tillbaka till stallet igen och ta in dom små liven och langa fram kraftfoder. Snälla kenneth erbjöd sig att ge dom kvällshöt så jag bara portionerade ut det. Skönt att komma hem till 7 i alla fall.

Så eftersom jag slapp åka och kvällsfodra så blev det en spontanutgång med Jennie och Alexandra. Först till buddys och käka och sen vidare till lipz för att kolla nya "bubblan". Så klart var det nykter utegång (eftersom jag ska upp och ge hästarna och tävla i morgon) som slutade med att jag tappat bort min "jacklapp" när vi skulle gå (kl 12). Kul att behöva vänta till två när dom stänger för att få den. Men den snälla killen i garderoben fixade mot signalement på vad som låg i jackan och att vi visste att det var nummerlappen innan Jennies nummer.


Helgen räddad?

Blev med 11 hästar, två hundar och två katter på några minuter. Deras ägare ska till Tyskland en sväng. Så då vet ni vart ni hittar mig den här helgen.

Usch vad kallt det var i dag i stallet, blåste mö! Men för mig och Elin blev det till att bita ihop och ge oss ut i blåsten. Hästarna fick i alla fall rör på sig.

På söndag är det tävlingsdebut med hästarna :) lite tävligsnerver som gör sig påminda.


Hoppehäst

Blev en sväng till ridhuset i dag med Cenzita och Clara. Ställde fram 3 små hinde som vi skuttade över. Gick kanon bra! Hästarna var jättefina :) så det var kul. Hoppas de blir en sväng med Feesan i morgon.

I helgen är det tävlingsdebut för hästarna. Spännande. Jag kommer nog bli lite nervös :) men men någon gång måste vara den första och det känns som tiden är inne.

Wihoo vi fick jobbet jag räknat på. Nu ska jag bara ro iland det tillverkningsmässigt, ekonomiskt och leveransmässigt. Kul kul!!


Måndag/tisdag

Räcker att skriva ett inlägg för måndag och tisdag. Dom dagarna var ganska lika. Gjort en massa intressanta grejer på jobbet och sen vidare till stallet. Ridit med Elin på gärdet båda dagarna. I dag var det i och för sig varmare än igår. Gött! Får se om det blir en sväng till ridhuset i morgon.

I dag var en stor dag på jobbet, för mig i alla fall. Jag har lämnat min första offert som ingen av cheferna har kontrollerat, och den var ganska stor. Har skött hela kontakten från början, med ny kund! Spännande att se hur det går nu bara :)


Wosch

Efter en sväng i stallet med Elin, red Fee och Catullus på gärdet, blev det en sväng till Siba för lite REA-fyndning. Köptde ett par skor på Scorett som jag aldrig trodde jag själv skulle köpa. Wha whey!

Jennie 20 år!

Äntligen har hon fått åldern inne, allas våran lilla lilljennie! Detta skulle såklart firas med tjejkväll och utgång. Hämtade Jennie vid 4 för en snabbis till Siba och handla mat.Sprang in på pondus för att lämna tillbaka mammas hanskar som hade gått sönder. Hittade ett par diseljeans på halva priset som satt som en smeck! Har nog aldrig köpt ett par byxor så snabb någon gång! Sedan sprang vi igenom maxi och roffade åt oss allt man behöver till fajitas. Vidare hem till Jennie och börja med maten. Så klart var vi inte klara när gästerna började droppa in, men vad gör det? Var en toppen kväll som slutade på Lipz och sedan Olearys.

God förmiddag

Vaknade vid 8 och åt lite frukost framför tvn. Skulle träffa Elin i stallet vid 9 för en sväng till ridhus med hästarna. Clara och Cenzita fick åka med till Brätte Haga. Coola unghästar, andra gången dom är iväg till ridhus och första gången på det stället, men båda två sköter sig kanon och verkar världsvana! Blev lite hoppning och det gick också finfint, ställde fram en "mur" och båda två hoppade som ingenting. Lagom till vi var klara hade det börjat snöa.

Sol

I dag är det sol och plusgrader :) gott, då blir det lite ridning efter jobbet, dock bara skritta då hästarna har blivit vaccinerade. Pissvädret i går gjorde att det inte blev någon ridning, istället bakade jag bullar som jag bjöd brorsan och Elin och Johan på. Mums!


Bakisvakis

Gick upp vid halv tio och kände mig skapligt fräsch, men Johan fick köra mig ut till stallet ändå för säkerhets skull. Frukost i stallet och sen fixa iordning hästarna som skulle tränas i ridhus. Fee, Cenzita och Clara skulle med. Alla tre efter Careful, men inte det minsta lika egentligen. Där ser man hur mycket stoet spelar in(!!) Fee var laddad i början, men colade ner och avslutade med att hoppa riktigt najs. Cenzita går på som hon inte gjort annat, nytt ridhus och hon visar inget tecken på nervositet. Clara som för första gången var i ridhus i "vuxen" ålder skötte sig också jätte bra.

Lägg märke till..

hur kort jag är i jämförelse med dom andra på bilden. Lånade Elins Jeffrey Campbell hela kvällen och då var jag nästan lika lång som dom andra, men när bilden togs hade vi bytt tillbaka och jag var åter igen närmare marken :)

Vilken lördag

Önskar alla lördagar vore som denna. Jag har hunnit med massor :) först till velanda och träna Åsa. Sen till Ana och köpa bilgrejer (inte min grej riktigt), vidare till stallet, fika och grejer. Hämta Johan åka och köpa hästgrejer (mer min grej!!). Sen hem och var sjukt produktiv!! Baka bröd, städade toaletten och köket (lite). Pizza och chips och lördagsmys med Johan! Promenad med Johan. Sen var det dags att fixa sig och bege sig mot buddys. Träffa Elin, Linda och Jenny. Hann på två timmar besöka 1903 och butlers och grillhouse. Nu sova för i morgon ska vi till ridhus och hoppa hästarna! God natt
Slänger in en bild där kvällen slutade :)


Och där var det helg!

BAAM!
Blev en sväng till siba med pappi i dag för att han skulle få förbättra på sin badmintonutrustning. Nya skor, rack och bollar. Sen hem och röja lite för matgäster. Jessica Viktor och Emma kom på mat. Emma fick i och för sig vara med och laga maten, men hon var nöjd ändå :) blev även panacotta till efterrätt. Nu ska jag och Johan mysa ner framför en film :) god natt


Regn

Herre vad det har regnat i dag, men som jag sa så tycker jag det är bättre och i dag gick det faktiskt att rida i paddocken :) alla hästar gått i dag :) God natt

Snö?

I går var det snö och i dag är den borta. För min del gör det ingenting alls. Jag är inte så noga med snö, bättre med plusgrader och regn för då kan man rida i paddocken. Jag och Elin fick oss i alla fall en tur i snön med Fee och Catullus i går, sen fick Tintin och Clara en skrittpromenad. I dag red vi samma hästar, skillnaden var att snön var borta och det var lite för blött på gärdet. Fick iallafall bli debutritten på i dag. skulle ju bara skritta en sväng så det blev barbacka. Hmm Tintin blev glad och en bit ut på gärdet slängde han mig i marken (hoppas inte Angelica läser min blogg nu för då måste jag baka tårta, fast hon har ju en som väntas så då får vi väl baka tillsammans i så fall.). Tintin tänkte ju inte stanna och kolla så jag var okey direkt efter min flygtur utan han satta full fart iväg. Som tur är springer han inte så långt, ett varv runt mig och sen hem till kompisarna.

Sjuk

Mådde inte som jag skulle i dag så fick bli hemma från jobbet. Detta betyder ju att man inte heller kan åka till stallet :( men men har ju mina två duktiga tjejer som fixar det i alla fall. Allmänt tråkigt att vara "instängd" i sin egen lägenhet, men nu mår jag bättre så i morgon blir det jobb igen.

Söndag

Blev en sväng till kvänum i dag med Johan och mina föräldrar för att kolla på kök eftersom mamma vill byta hemma. På vägen hem stannade vi efter högljudda protester från pappa i grästorp och sprang in på Smått & Gott för dom hade visst någon REA. Jag fick i alla fall med mig ett par Björn Borg trosor och en stickad Peak tröja hem :) min dag räddad i alla fall :)


Söndag

Blev en sväng till kvänum i dag med Johan och mina föräldrar. Kollade på kök eftersom mamma vill byta hemma. På väg hem stannade vi efter vilda protester från pappa i grästorp och sprang in på smått & gott där dom hade någon REA :) fick köpt Björn Borg trosor och en fin stickad tröja :) min dag räddad!


Extra söndag

Känns som söndag i dag eftersom fredag var ledig. Men det är bara lördag tjoho!! Ska hem till Niklas och Caroline i dag och käka trerätters. Haha negerbollar till förrätt och tacos till varmrätt och sedan glassaufore till efterrätt.
Matkoma hej!
Blev en kortare variant av stallet i dag. Skrittade ut med hästarna då det är fruset fortfarande. Sedan blev det en sväng med Johan till siba. Fick köpt ett svängbart väggfäste till tvn i sovrummet. Fick även lunchat med Sebastian och Sanni. Nu måste jag byta om för vi ska snart dra.


Minusgrader = Ridhus

Precis hemkommen efter middag hos farmor och senad nattning och rastning av hundarna.

I dag vart det kallt igen och padocken är frusen så det blev en sväng till ridhus med unghästisarna. Tillsammans med Angelica och Elin packade vi inte Fee, Catullus och Cenzita i transporterna och drog till Åsaka. Ställde upp en liten bana och alla hästarna skötte sig väldigt bra! Extra glad för Fee som börjar gå väldigt bra och var snäll i transporten. Fick även hoppat Clara i går innan padocken frös.

Nyår

Kanonbra nyårsfirande med mycket god mat.
Till förrätt var det räkcocktail.


och till varmrätt blev det hasselbackspotatis, helstekt fläskfile och ädelostsås.


För att inte tala om efterrätten som var sjukt god! Jordgubbscheescake på kladdkakebotten.

RSS 2.0