Fredagsfika

En bild från fredagens fika i stallet. Hela gänget var samlat :)


Pizza och hästhoppning

Sammanfattningsvis bra fredagkväll! Lite ridning och sen blev det långpizza med Elin på arkaden. Som toppning var det världscupshoppning på tvn senare på kvällen. Hejja Roffe!


Hej gamling

Japp ett år till att lägga på meritlistan :) firade med familjen. Mormor och morfar och farmor och farfar var på plats och firade. Bjöd på koskos-sallad och kyckling. Samt en väldans god tåårta! I morgon fortsätter firandet i stallet. Så nu är det dags att fixa den tårta.


Tävling i Essunga

Jag och Angelica packade in hästarna i transporten vid halv 8 och for till essunga. Mamma och Annika var också med. Tävlingen gick väldigt bra. Cenzita började med att hoppa 90cm clear round på sin första "riktiga" tävling. Sedan hoppade Tintin klockrent och gick och vann 1m. Första tävlingen på säkert 8-9 månader. Kändes kanon att han är igång och iform igen :)
Sedan var det Fee´s tur att hoppa felfritt i 1m. Även hon hoppade riktigt bra. Taylor debuterade i 1m och sprang ur kombinationen en gång då han inte hoppat det förrut, resten av banan hoppade han riktigt bra! 105 med Tintin och Fee var lite stolpe ut, men jag är jättenöjd med hästarnas hoppning och rundorna så det så!
Efter 6 starter var jag helt slut och åkte hem och slocknade direkt.
Bild från tävling på närk sommaren 2010


Sjukling

Har åkt på en sjuk förkylning. Började med halsont för ett par dar sedan och nu är jag helt tjock i huvudet och bomtät i näsan. Bra uppladning inför morgondagens tävling.

Har i alla fall fått trimmat alla tre hästarna som skall med på tävlingen i morgon: Tintin, Fee och Cenzita. Alla grejer är packade och klara, för i morgon måste vi åka tidigt. När stallet var klart var det bara att bege sig på första kalaset för dagen. Lilla Emma fyller 4år i morgon så det var tårtkalas för henne.
Sedan skulle hjulen på transporten bytas. Inga dubbdäcl tillåtna längre :(
Var hemma kvart över 6 och nästa "kalas" började kl 7 så det var bara att svida om och fara till Elin på prärien. Hade jätteroligt, men jag var ju tvungen att åka tidigt eftersom det skulle tävlas. Eftersom Krookan var hemma på kortvisit fick jag åka en sväng förbi hos dem också och krama om henne lite.
Bild från Hafjell typ 2008


Besök från Hamburg.

Sofia har varit hemma en sväng och kollat in hästarna, samt lämnat en till.
En liten söt Indoctro avkomma står nu i stallet.
Var jättekul att hon kom hem en sväng och hälsade på och gav inspiration.
Gammal bild från när Sofia och jag firade nyår i Hemskedal (hemsedal)


På tur

Gick upp 7 och åkte till stallet. Red 2 hästar och var klar strax före 1o. (bra Jobbat!).
Skyndade mig för Johan och jag skulle åk på tur. Vart vi skulle åka spelade inte så stor roll, men kul att hitta på något. Blev en sväng till Ligköping, kollade Rörstrand och lite på stan. Var någon marknad så det var massa folk ut.


Snöhoppning

Trotsade vädre i dag och åkte på utbildningshoppning på närk. Första tävlingen utomhus för året och snön hängde i luften. Resultatet blev en felfri runda i 90cm och ett ner på första hindret i 1m.
Sedan var det bara att åka hem och rida två hästar till.
Fick även ridit 3 hästar i går :)
Nu är det slut på ledighet och dags att tagga jobb i morgon.


Mysmorgon

Jag och Madde började dagen med att kolla på första Twilight-filmen. Madde har inte sett dem och jag hävdade starkt att hon missat något och hon höll efter några minuter in i filmen med. Han är ju såå gullig ;) hehe



Eftersom det hade verit minugrader på natten och paddocken fortfarande var hård åkte vi en sväng till Överby innan vi åkte till stallet. Jag fick köpt både nya skor (igen) och ny klocka. Blev även två linnen och så provade jag ett par shorts på MQ som jag någ får åka och köpa snart.

Dom vänstra köptes i dag och dom högra förra veckan. Grymt snygga skor!

I stallet red vi två hästar var och grejade lite annat innan vi for hem och skyndade oss att fixa iordning oss för att dra vidare till Julias place och förfesta lite där. Blev ingen utgång för oss inte, istället åkte vi hem till mig och kollade andra Twilight-filmen. Nu är Madde fast, hehe.


Påskledigt

Skönt med lite långhelg. Haft rätt mycket på jobbet ett tag nu så det är gött att vila hjärnan lite, men det är kul när det är mycket att göra :)

Hämtade i alla fall lilla Emma på jobbet i torsdags och tog med henne till stallet. Stackars Jessica låg med hög feber. Emma hade jättekul i stallet och vågade till och med rida på Tintin på 170 i mkh. När hon väl satt där ville hon inte hoppa av, det var jag som inte orkade hålla armarna i den vinkeln längre. Sen åkte bi hem och mötte upp Johan och drog en sväng till Överby och handlade klänning till en lycklig Emma. På kvällen blev det torsdagsmys med hemmagjord pizza och massa godis och Emma fick sova kvar.

På morgonen gjorde vi muffins med bär och chockad. Åt en dunder frukost med färskt bröd. Emma snart 4år lärde sig på ett kick hur ipaden fungerade och satt och spelade massa spel hela morgonen. Sen när det var dags att åka hem var hon inte så noga med det utan ville gärna stanna en natt till. Mysunge :)


Snökaos

Lagom till att vi hade lämnat Emma hemma och jag kommit till stallet började det snöa och inte lite heller. Snön stod på tvären, men det stoppade inte mig och Angelica. Vi tog ut var sin häst i skitvädret.
Åkte hem och började städa lite eftersom Madde skulle komma på besök. På kvällen blev det mat på Olearys med Madde, Johan och Fassl. Mmmums


Fölis

Ååh. Natten mellan måndag och tisdag kom carmens lilla söta fölis. Det blev som vi önskat ett sto :) pappan är Cohiba.


Utbildningshoppning

Var på TFRK i dag med 4-åringarna. Catullus hoppade 80cm felfritt och gjorde detta mycket bra! Clara hoppade 90 cm felfritt också duktigt. Cenzita hoppade 90cm med ett nedslag, vi hade lite olika åsikter om vilket tempo vi skulle hålla och då föll en tidig bom, sedan blev samspelet bättre. Har tyvär inga filmer från denna tävlingen då telefonen protesterade. Men det var kul i alla fall. :)


RSS 2.0