Färdigmålar utomhus!

Målat klart huset utvändigt. Var bara gavelspetsen kvar men nu är det gjort! Klossar färdigmålade för uppsättning. 

Lisa var förbi en sväng och beskådade solnedgången. 


Lennarts namnsdag

I dag har pappa namnsdag så det firar vi med grillat ute på törp. Finmiddag i byschan med varmrätt och efterrätt. Allt tillagat på grillen! 
Jag fick dessutom målat klart det sista gröna innan matlagningen. 
Grillad banan med chocklad. Typ det godaste sol finns!  


Fix och trix

Trodde jag skulle målat klart det gröna på entrén i dag, men icke. Färgen tog slut när det var så här lite kvar! 
Bara spetsen på stötbrädan som saknar färg. 
Johan och pappa justerar in tvättmaskinen. 

Tvättmaskin och tumlare på plats. 
Jag har nog inte lagt ut någon bild på tvättstugan sedan Johan satte in skåpen. Även bänkskivan på plats och vatten och avlopp klart. 

Pannan har dom också fått igång i veckan, så nu har vi värme! 


Ryggskott

Börjar dagen med att åka till tippen med lasset vi hämtade i mormor och morfars hus. När vi var näst intill klara hände något med min rygg som inte var skönt. Förstod senare att det var ryggskott jag fått. 
Jag och Johan åkte till torp och med hjälp av Toni lastade vi skåpet som Helena och David köpt av oss. Tillbaka på torp började jag måla det gröna vid entrén. Åsa var förbi med Alexandra och hälsade på. Sedan fick vi kasta oss iväg till PB Home för Lisa hade hittat ett skåp som kanske skulle passat oss. Det hann dock säljas innan vi hann dit. 
Johan har fixat med småpill och torkat av i badrummen! 
Ett annat skåp vi tittade på. Dock för stort. 

Johan och Toni lämnade tillbaka ställning som vi lånat och köpte med go fika. 


Fredag

Har målat klart listerna som jag mjukfogade i går i hallen. Blev jättefint med klossar där golvlister och foder möts! Tyvärr ingen bild på det. Johan har monterat brandvarnare i huset, toppenbra. Sedan åkte vi till morfars hos och hämtade skräp som ska slängas i morgon. Vi fick även röjt lite i garaget 👍🏻

Städdag

I dag har jag och Johan röjt ut allt från huset. Målade klart det sista i badrummet och mjukfogade listerna i hallen. Patrik kom förbi och fikade och sedan hjälpte han Johan lyfta på "toan" vi haft under byggtiden. Nu finns både el, vatte och avlopp och pannan inkopplat till huset! 
Här hittade jag Johan när jag kom. Haha


Grusigt

I dag har det kommit 46ton 0-18 till torp. Johan och Patrik har lastat ut och paddat gruset. Johan fick även listat klart hallen så nu är det upp till mig att måla. 
Ca 700kvm gårdsplan
Grusat inför garaget

entre 

Tisdag

I dag kunde Johan inte hålla sig längre. 
När jag var på hästträning fick jag den här bilden skickad. Tv upphängd i vårt blivande sovrum. 

Målning

Mamma kom och hjälpte mig med målning av lister och foder. Badrumsfönstren och kökstallisten fick vi målat klart. Nu är det "bara" alla golvlister och foder runt innerdörrar kvar. Johan har börjar lista i hallen. Det blir maffigt med dom stora listerna och breda foder. Det blir nästa målningsarbetet 😊
På vägen hem från torp stötte jag på dessa älgar. Samma par som häromdagen när jag åkte hem. 

Bra helg!

I fredags var varken jag eller Johan motiverade till att greja i huset. Vi började men bestämde oss för att göra något annat. Blev mat på Överby och hämtade lite grejer till köket. 
Lördag däremot var det full fart hela dagen. Mamma och pappa var med och hjälpte till. Mamma slipade och målade fönstren i badrummen och jag och pappa drog igång tapetseringen av vardagsrummet. Johan började fixa med sporrarna som ska sitta i simsen på utsidan. 
Tapetseringen gick som på räls trots det svårtapetserade vinklar och vrårna. Pappa tänkte och langade våder och jag hängde och skar på plats. Under tiden jag hängde hjälpte pappa även Johan med div eldragning mm. Utnyttjandegrad 100%!! 
Mamma slipar och målar
snedtak, runda fönster, trånga hörn med fönsterbänkar som ska skäras runt. 
Alla lampor på plats

Även garaget fick spottar

Söndag fortsatte jag och pappa tapetsera och vi blev klara! Så nu är allting som skulle tapetseras, tapetserat. Johan listade klart taklisten i köket så nu är det bara målning av den kvar. 
Så fort våderna var på plats kom elektrikerna (läs Johan eller pappa) och satte upp knappar och uttag. 
Hela vardagsrummet färdigtapetserat! 

 


Tapetsering köket

I dag har jag gjort klart tapetseringen av köket så när som på en våd som vi måste vänta med tills golvet är lagt så Johan kan sätta sista täckskivan.  Började i går efter jobbet med hjälp av Snälla Lisa. Då klarade vi av alla svåra partierna så jah kunde ta dom lätta i dag. 
Måndagens arbete. 
Blommor i mängder

Dagens. 
Våderna hinner knappt torka innan Johan och pappa är där och slänger upp eluttag och div annars. 

I går höll pappa och Johan på med rörmockeridelen blandat med el och tele. 


Målarhelg

Målningshelg. Slutade jobbet efter frukost för att börja måla det som är kvar av utsidan. Känns som det är sista chansen att få utsidan målad. Gavelspetsar och simsar var kvar. 
Framsidan Sims målad

Södergaveln målad
Ställningen flyttad för målning av sista gaveln. 

I fredags var lilla Siri och Malin och hälsade på. 

Summa sumarum så hann jag på tre dagar klart med måstena 


Blandat

Äntligen är hallen färdigtapetserad! 3 kvällar med hjälp av pappa och mamms tog det att få till runt alla små fönster, invändiga hörn, utvändiga hörn och snetak i fler vinklar. 

Kaklet i köket har kommit på plats. 

Johan och pappa har hängt upp badrunsmöbler. 
En bård vid toaletten. 


RSS 2.0