Ränndalar och hängrännor.

I går (lördag) var plåtslagaren på plats och fixade plåten på taket. Johan isolerade och började med panelen på andra kupan. Jag och Åsa lastade skräp och var på återvinningen med alltihop. Sen kom mamma och hjälpte mig måla hela eftermiddagen.

I fredags var Jennie och jag på målarboden och köpte mer färg. Bestämde även färgen på knutar och runt fönster. SPÄNNANDE att se hur det blir! Sen målade vi panel i några timmar och när Jennie åkt fick jag hjälpa Johan att läkta den ena kupan (usch för att vara så högt upp).


Bra dag

Har varit en dag i min smak :) efter jobbet åkte jag till Anna, hjälpte henne lite med hästarna och sen fika (godaste daimkakan ever). Sen direkt till huset och måla. Till slut dök min vän Jennie upp och hjälpte mig måla. Åsa kom också förbi och pratade. Så mycket roligare när man har någon att prata med när man målar! Tack för det tjejor!
Johan och Anders har tilläggsisolerat ena kupan i dag så i morgon kanske dom skall sätta panel på den. Spännande att se hur det blir då :)


Målning

I dag har jag varit i huset och plockat äpplen som ramlat ner från träden. Blev hur mycket som helst, men oj så fint det blev :) har även hunnit måla i dag igen (gjorde det i går med).
Innan jag åkte till huset var jag förbi hos Anna och fikade och tjötade.
Och lilla Ebbe har blivit fixad på hovarna av Håkan :)


Söndag

I dag har killarna satt upp vindskivorna. Blev jättebra! Nu ser man verkligen vilken skillnad det blir med det extra takutsticket som dom har gjort. Jag har lagt hela dagen på att måla panel. Johan hjälpte mig lite på morgonen och shit vilket bra team vi är. Målade fort som fasen! Sen på kvällen kom Åsa förbi och hjälpte mig också :) men nu är nästan hälften av all panel målad :) GÖTT!!


Lördag

För mig började dagen med en tur till tippen. Höll på i en timme för att få tömt kärran, sen hämta lite material till taket som fattades. Anders och Johan fortsatte pappa och läka andra sidan på taket. Mamma kom och hjälpte mig måla vindskivor och städa efter takrivningen. På kvällen kom Jennie och hjälpte till lite också :) sen var vi värda em filmkväll.


Fredag

I fredags fixade killarna ena sidan av taket. Ny papp och läkt. Jag var på målarboden med Lars (Johans morfar) och köpte färg till huset. Blir vit botten och färgen till foder och knutar är inte bestämt än, men tog med två små burkar som vi ska prova med. Sen ägnade jag resten av dagen till att röja. Fyllde en jättekärra från bott till topp.


Fredag dag 2

I dag kom kontainer till huset. Taket skall ner. Anders och Johan är lediga så dom kör en heldag på taket. Sjukt hur mycket skräp det blir. I morgon blir det tippen, målning och fortsättning på taket för killarna. Tyvärr var vädret inte på vår sida i dag. Regnat oavbrutet från 12 och framåt.


Första steget

I går skrevs pappren på lägenheten. Sen åkte vi direkt till huset och började bygga ställning :)


Morgon, bästa tiden på dygnet

Jag älskar morgonen. Man är pigg och har hela dagen framför sig. Lördagsmorgon är extra skönt för man kan sova lite längre och man har helgen framför sig att se fram emot :)
Den här morgonen gick jag till Konsum och köpte jäst och färskt bröd. Startade igång ett bullbak, och medan degen jäste åt jag en riktig lyxfrukost. Sen blir det målning, stallet försöka hinna städa och i kväll blir det bowling och mat med vänner :)


Flyttdags.

Inte för oss dock, men för Jennie och Markus som flyttar ett hus närmare skoftebyn. Hehe.

Ridit Orlanda i dag och Feesan i går. Innan dess var det nästan två veckor sen jag red(!) Kors i taket för det!

I dag var Johan och jag hos west coast Windows och kollade lite. Fönstren till huset är beställda och kommer v 45-46.

Söt bild på Emma när hon klättrar i ett äppleträd i vår trädgård.


Fölis

Orolig för min lilla bäbis som växer så det knakar. Dessvärre verkar det som han börjar röta ut sig för mycket i bakkotorna. Han har stor aptit och äter gärna av mammas mat, så nu får vi hänga krubban så han inte når så hoppas jag på att det ska bli bättre snart.

Annars fortsätter planeringen inför husköpet. I tisdags var besiktningsmannen där och kollade huset. Han tyckte det såg bra ut, så hoppas vi gjort ett bra köp :) på fredag ska vi till banken och förbereda för betalningen. Fönster och altandörrar är beställda och kommer v 47 (!)
Jag och Johan har rensat vinden och källarförrådet, slängt massa grejer och kört resten till förråd.

I dag stod målning av garderobsdörrar i lgh på schemat. Fick även målat första lagret på ramarna jag köpte på PB home. Bild efter kommer när dom är klara.


Hus

Hihi nu kommer det. Johan och jag har köpt vårt första hus tillsammans. Ett rött litet hus i skoftebyn :) så nu vet vi vad vi ska greja med de närmsta 3 åren och det har redan börjat. I går träffade vi säljarna och skrev kontrakt. På fredag kommer mäklaren och kollar på vår lägenhet som ska säljas. Efter det ska vi och mäta fönstren i huset som alla skall bytas. Tisdag kommer besiktningsmannen och skall besiktiga huset och så fortsätter det. För att inte tala om allt som skall bestämmas och köpas in.


Spänning.

Vill inte skriva om det än, men snart så!!


Sommar

Varit kanonfint väder i dag. Blev en sväng på stubbåkern på Orlanda med Angelica på Fibbe. Jätteskönt att galoppera på stora gärden.

Spänningen stiger också, på måndag avgörs det :)


RSS 2.0