Fölvak

Inom en snar framtid är det dags för fölning igen. Den här gången är det Carmens tur. Ligger i soffan beredd att åka till stallet vid minsta täcken. Har laddat upp för en eventuell lång natt med mat på Buddys med Johan, Fassl, Patrik, Lunderg och Jocke. Så nu är det bara att vänta. Spännande :)
Bild på olaga och fölis (ca 30 min gammal)


Fredagsmys

Två dagar och 60 mil i bil, slänger jag mig i soffan och vilar. Låter hjärnan smälta allt nytt jag lärt mig dom senaste dagarna. Har varit på besök hos två leverantörer till oss och samtidigt blivit lite utbildad i deras arbete. Sjukt intressant att se hur det funkar. Teori -> praktik! Avslutar dagen med att rida tre hästar och kolla klänningar till Elin.


Anmäld

Blir tävling i helgen igen. Eftersom det skall bli skitväder i stockholm åker inte jag och Johan dit, så då får man passa på att tävla när det är på "hemmaplan". Satt och kollade lite bilder som vi tog i scandinavium som jag tänkte lägga upp här. Jäkligt najs tävlingskläder från Equiline. Skulle kunna göra mycket för dom tävlingsskjortorna.
 


Som sagt, sjukt snygga grejer!

Resultat

Är sjukt nöjd med unghästarna som hoppade i vänersborg och visade hur grymma dem är. Vill även berömma "mina" duktiga tjejer som såg till att det flöt så gott det gick hela tävlingen. Eftersom det inte var så mycket starter blev det ganska hektiskt eftersom flera hästar hoppade samma klass och det kunde vara ett ekipage mellan mina starter. Jag hade jättekul i alla fall! <3
länHär är en k till Catullus debutrunda på tävlingsbanorna 70cm Clear round http://youtu.be/-OKidl7tQ48

100 %

100 %


Finbesök

I går kom Madde för att tillbringa fredan och lördag med mig, samt agera hästskötare på tävlingen :) så himla kul att träffa henne igen. Och som vanligt när vi ses igen efter lång tid är allt som vanligt :) vi fick i alla fall ridit 2 hästar var efter att vi hade suttit en lång stund på trappan i solen och pratat. Sen blev det asgod fisksoppa med saffran och vitlöksbröd.
Nu har jag precis vaknat och vi ska ta en promenad till ritz och köpa färskt bröd :)


En veck går fort!

Nu är det snart helg igen. Sjukt vad fort veckorna går. Den här helgen ska bli så roligt. För det första kommer Madde, min saknade vän från Göteborg och hälsar på och sover hos mig, sen ska jag tävla med Clara, Cenzita och Catullus och sen ska förhoppningsvis Carmen trycka ut sin lilla fölis :) (världens längsta mening?)

I dag har det varit sjukt fint väder. Är underbart att hålla på med hästar när det är så här :) Har Bara ridit en häst i dag, skulle skynda mig hem för en gångs skull. I går var vi på löshoppning med Ninjo och Zini igen och dom skötte sig bra, dock var underlaget Inge vidare så var lite besviken.
Just det en annan kul sak är att jag galopperade på Ninjo för första gången i måndags. Gick hur bra som hellst. Två varv i varje varv utan avbrott.
En annan kul sak är att min kusin var hemma och tränade hos oss i tisdags och det gick superbra! Allt som jag tjatat om hade sjunkit in! Toppen!


Söndag

Gick upp tidigt i söndags och åkte till stallet. Trimmade Cenzita och Catullus och hoppade Fee. Hade fått lite övningar från coachen i Tyskland som jag använde. Bl.a. Något så enkelt som att hoppa en hinder på volt. Det bar verkligen nyttigt för oss båda. Fee var för övrig väldigt glad. Bockade efter varje hinder om man tillät det :)


Utveckling

Har ju inte skrivit om helgen..

Var ju lite trött i lördags när jag vaknade eftersom det blev lite sent i fredags. Testade min körbarhet på appen körklar, som är en app där du fyller i hur mkt du druckit timme för timme. Kom fram till att jag nog kunde köra så åkte till stallet. Red Clara, Cenzita och Ninjo.
Lördagkväll var lugn, somnade framför tvn och när jag låg och sov som bäst klampar broschan in och skrämmer halvt livet ur mig.


After Ride!

I går var vi en massa hästtjejer på after work. Eller som för oss after ride. Hade askul!! Först samlades alla hemma hos mig och tjöta. Sen blev det till olearys för lite mat. Fanns inga bra sittplatser direkt, så vi åt och sen gick vi tillbaka till som Judith kallade det, Idas glädjestuga. Min lägenhet alltså. Här fortsatte festen på bästa sätt. Som avslut på kvällen fick vi till Butlers och dansade järnet! Jag och Judith har till och med träningsverk i dag. Haha kanonkväll som vi måste göra om allihopa!


Fika

Efter att ha trimmat hästar i stallet åkte jag, Elin och Jény till strandgatan och fikade. Det var inte i går jag var ute och fikade senast, måste varit i somras. Nu är våren här och vi är på väg mot ljusare tider. Tjohoo!!

Tävling

Tävling på vänersborgs ridklubb i dag. Hade med mig Fee och Tee.
Båda hästarna skötte sig fint och hoppade felfritt. Tee gjorde sin första lokala tävling och Fee debuterade i 1m.
Länk till film på Fees debut i 1m.http://www.youtube.com/watch?v=tKE6_G7TZlc&feature=share

Bild på mig och Fesan efter två felfria rundor i vänersborg.
Ta även en titt på Angelicas superba knoppar.
Det kom säkert fram 3 pers och berömde dom fina knopparna!


Prima skinka, yepp

Glömde uppdatera efter löshoppningen. Det gick bra. Hästarna var dock lite spända, men skötte sig fint.

Helg igen, det är välkommet. Helt sjukt vad veckorna går fort!! Blev slappismuskväll med Jennie i dag. På söndag är det tävling med Fee och Tee (Taylor)


Löshoppning

I dag blir det löshoppning med 3-åringarna för Sten Lindgren på närk. ska bli spännande. Uppdatering kommer efter..


Skön söndag

Blev en sväng till Vänersborgs ridklubb för att hoppa Fee och Tee inför nästa helgs tävling. Båda hästarna gick kanon så det var jätteroligt. Kul också att träffa kusinerna och Åsa som kom förbi också. Elin var så klart också med. :)

Nu väntas mat! Jag är ashungrig!!


Vecka 9

Veckan har bara sprungit iväg. Haft mycket att göra på jobbet och efter jobbet har det blivit stallet. Hela veckan har varit toppenväder och vi har kunnat rida i paddocken. LYCKA!! Ridit minst två hästar om dagen.

I dag har vi fått gjort många bra saker i stallet. Åkte dit vid 9 och fixade stallet så det var klart. Sen har vi lasttränat 3-åringarna, vilket gick strålande! Sen fick dem även löshoppa och det gick också kanon! (vi tränade inför onsdagens löshoppning för Sten Lindgren) Fee, Tintin och Cenzita har blivit ridna. Täckes/fika/sadelkammaren och foderkammaren har blivit städad och vi har även hunnit fika lite.


RSS 2.0